Funderar du på att installera en eldstad? Då kan du nog använda inspiration. Med en öppen spis kan du förutom värme enkelt tillföra atmosfär och komfort till ditt hem. Men det finns fler och fler möjligheter att göra det.
Du kan till exempel välja en gas-, ved- eller bioetanolkamin. Och är du redan bekant med el- och lerkaminer? Du kan förvandla eldstaden till en öppen spis eller placera den separat från väggen. Eller vad sägs om en genomskinlig öppen spis? Vilket alternativ du än väljer kommer det definitivt att öka stämningen i ditt hem. Vi har valt ut 3 leverantörer som kan ge dig goda råd och de bästa eldstäderna!

Byggnadens ekologiska lerkamin är en braskamin byggd med chamotte och lerbevis. Den stora fördelen med lerkaminer är att de ger en renare förbränning. Förbränningsgas leds genom en kanal eller passage genom en kamin och släpps ut underifrån i skorstenskanalen. Värmen från förbränningsgasen samlas i kaminen och frigörs maximalt till den ackumulerade berggrunden. Detta steniga massiv fortsätter att utstråla strålningsvärme till miljön i timmar.
Du kan välja typ av förbränningsugn eller raketkamin. Finoven ger en brandöversikt och en verkningsgrad på cirka 87 %. Raketkaminer erbjuder ännu högre effektivitet, eller > 90 %.
Byggandet av en lerkamin är en speciell uppgift, och kaminen kommer att byggas i lokalerna. Storlek och form på kaminen kan du själv bestämma. Vad tycker du till exempel om att lägga till en varm bänk eller förvaringsutrymme i trä? Och när det kommer till färg kan du välja mellan över 630 färger av lera. Jag är säker på att det finns något som passar din stil!

Drömhus inspiration eldstad
Charmen med trä och lättheten med gas

Collard Winde från CWRustiekbouw installerade den första eldstaden vid 19 års ålder. Installationen av en charmig design öppen spis har utökat passionen för antika historiska byggnader. Han informerar dig gärna om alla alternativ så att du kan fatta rätt beslut. För vettig värme, börja med en lämplig brasa eller spis.
Attraktionskraften hos en riktig vedspis är oöverträffad. Dårande eld och typiska dofter är en speciell upplevelse. Eller, när du väljer en gasspis, välj atmosfär och komfort. Gaseldslågor går nu nästan inte att skilja från vedlågor.
Och vill du veta mer om etanol, ånga och el så tipsar Collard gärna. Intresserad av att designa en tresidig öppen spis eller hiss med en kamin med ett stängt glaslock? Antik eller elegant och modern öppen spis? Besök denna sida för massor av inspiration och information.
Dagarna då elspisar var sista valet som alternativ till gasspisar och vedspisar är förbi. Dagens elektriska eldstäder är toppen av modern design och är ofta det första tecknet för kräsna konsumenter att välja atmosfär, användarvänlighet och högkvalitativ teknik.
De nya elektriska eldarna i Polaris och i-serien uppmärksammar alla väggar och avdelare med realistiska lågor och otaliga alternativ för omgivande belysning som nästan inte går att skilja från verkligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *