Julstjärnan är uppkallad efter den tid då den förekommer i stjärnformade blommor och många interiörer, det vill säga julstjärnor. Däremot blommar krukväxter i slutet av oktober. Ta hem färgglada krukväxter tidigt så att de kan dyka upp överallt. Förutom julrött finns det även varma höstfärgsvariationer. Vackert på bordet eller med en färgsprakande bukett höstverk. Höstens kombination
Julstjärnan har mörkgröna blad varifrån imponerande “stjärnor” kommer fram. Speciellt i november finns krukväxter i höstfärger. Det finns två nyanser samt vinrött, varmrosa, varmvitt, lax och lila. Julstjärnan kan enkelt kombineras med andra växter, som hängväxter. Men du kan också använda prydnadsäpplen, majs och kastanjer för att skapa en stämningsfull höstbit. När… Du kan snabbt ge den en decemberlook – byt ut höstens inslag mot glitter eller julkulor.
juli juli

Denna växt är mycket mångsidig
För många är december den perfekta semestermånaden för att njuta av att julstjärnan välkomnas. I år, som bordsdekoration, kommer en minister med en höjd på cirka 10 cm att överraska granen med en vacker look. Eller gör en trendig julkrans av julstjärna i mitten med eukalyptus och grangrenar.
Julstjärna
Bukett av färger
Så länge du ser fram emot julen blir du ofta av med dekorationerna snabbt när det nya kalenderåret börjar. Men även om julstjärnan kommer att blomma för fullt fram till april, kan den också vara en levande bukett. Om du skär en stjärna (med stjälkar) från en växt och kombinerar den med andra snittblommor … har du en glad bukett. Ton-till-ton eller väldigt färgglada potentiella vinterdippar som denna har ingen chans!

Julstjärna Sorgues
Med lite omsorg kan julstjärnan enkelt sätta färg på ditt hem i 3 månader. Intressanta platser är:

Placera växten på en plats med mycket naturligt ljus. Julstjärnan kan till och med vara i full sol. Skölj noga med vatten regelbundet. Det räcker om krukjorden är lite fuktig. Undvik drag och mycket varma ställen (till exempel precis bredvid en spis, värmare eller öppen spis).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *